Din aceste motive consider că cel puțin o educație bună oferă tinerilor o apreciere a importanței artelor: un sentiment de ce contează, de unde provin, modul în care se potrivesc împreună, de ce pot fi surse de o astfel de plăcere mai mare și înțelegere și ce informații suplimentare pot obține dacă le studiază. Rolul meu este să transmit înțelepciunea generațiilor, să-i învăț pe copii despre lume așa cum este, pentru că este imposibil să evolueze în viitor dacă oamenii nu se vor baza pe cunoștințele asimilate de-a lungul secolelor de experiență umană, copii dobândesc o înțelegere despre ei înșiși prin familiarizarea cu evoluția lumii.
Ca profesor privesc educația ca pe un mecanism util de inginerie socială, pentru a face față problemelor sociale contemporane. Educația din punctul meu de vedere este un proces de predare a copiilor, de transmitere a dragostei de învățare, așa cum am primit-o și eu la rândul meu de la bunica mea, Maestra Tereza Gogu, care a predat arta plastică în cadrul Palatului Copiilor Piatra Neamț.
Importanța educației artistice este aceea că poate introduce copiii într-un alt mod de a înțelege lumea și diferite moduri de a exprima gânduri, experiențe și sentimente care nu sunt ușor de exprimat în simbolurile și semnele de zi cu zi.
Impărtășirea înțelepciunii practicii și a experienței cotidiene este o modalitatea ideală de a insufla cunoștințe utile copiilor care doresc să învețe beneficiind de cerințele și provocările mele. Consider că cei mai buni profesori sunt cei pasionați de locul de muncă și de meseria pe care o fac. A preda în domeniul artei poate fi o muncă grea, dar este foarte distractivă, entuziasmează profesorul în împărtășirea și transmiterea abilităților și a cunoștințelor a ceva de care este foarte pasionat și este inspirat când vede participanții la curs atât de implicați în a crea ceva, în mod normal, din nimic. Mă bucur să întâlnesc mereu copii noi, care vin cu idei și conversații proaspete adesea, însemnând pentru mine că și eu învăț.
Cercul de Pictura II din cadrul Palatului Copiilor din Piatra Neamt isi propune crearea unui context creativ in care, elevii care participa la cursuri, sa iti poata dezvolta la nivel cit mai inalt potentialul artistico-plastic si cunostintele de desen, cromatologie si de istoria artelor.
Frecventa foarte buna la cursuri, timpul dedicat cu pasiune artei, precum si inzestrarea nativa a multora dintre elevii de la cerc, din grupele de avansati si de performanta, au adus in decursul ultimilor ani, la obtinerea a peste 400 de premii internationale la prestigioase competitii de profil dedicate elevilor, din peste 25 de tari din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia.
Va asteptam cu drag sa cream o lume mai colorata, mai frumoasa si mai buna!